Cafe Modern


Dit is een idee voor een nieuw logo voor Café Modern, een restaurant in Amsterdam-Noord.

Het nieuwe logo
Bij Café Modern draait alles om het eten, ik vind dat je dit mag terugzien in het logo. Bij eten hoort bestek, zo kwam het idee om letters te maken van het bestek. En na goed zoeken, bleek ik de naam van het restaurant in bestekletters te kunnen schrijven. In het restaurant hangt een nogal strenge sfeer, maar deze letters zorgen voor nét dat beetje vrolijkheid dat het restaurant nog mist.
Door de zwarte lijnen van het bestek met elkaar te verbinden ontstond er een soort frame, wat deed denken aan een rekje voor keukengerei. Hoe toepasselijk want de letters zijn ook gemaakt van keukengerei.

Maar hoe past dit logo in de vormgeving van het restaurant?
Hier heb ik een aantal ideeën beschreven voor zowel de binnen- als de buitenkant van het restaurant. En op de foto’s is een impressie te zien van hoe de ideeën er in het restaurant uit zullen zien.
De buitenkant

Raamletters
Aan de zijkant van het gebouw kunnen de letters van het logo los op de ramen komen. Zo kun je van afstand het gebouw al herkennen. De letters zijn nu minder herkenbaar als letters maar zijn abstracte objecten voor in de keuken. Zo is van afstand te zien dat hier gegeten kan worden.
De letters zullen raamstickers zijn waarbij alleen de contour van de letter zichtbaar is, zo kan je van binnen nog prima naar buiten kijken.


Bord naast de deur
Het hele logo kan aan de buitenkant van het gebouw te zien zijn op een bord naast de deur.
Nu zal voor de gasten duidelijk zijn dat de abstracties op het raam de naam van het restaurant vormen. De achtergrond van het bord is donkerrood, zodat het goed opvalt naast de groene deur, maar wel bij de kleur van de bakstenen past.

De binnenkant

Mobile
In het restaurant ontbreekt het wat aan sfeer, het voelt er een beetje afstandelijk (naar eigen zeggen van de restaurantbaas). Dus om het iets vrolijker en sfeervoller te maken kan het logo in driedimensionale vorm als een mobile in het restaurant hangen. Het zal de eyecatcher zijn van het interieur, die zorgt voor een lach op het gezicht van de gasten, voor zover het eten dat nog niet doet. De letters zullen vanzelf wat gaan draaien waardoor het geheel nog speelser wordt, goed te zien op het schaalmodel, waarnaast ook nog een letter op ware grote is uitgevoerd.
Afmetingen van de mobile zullen ongeveer zijn: hoogte 120cm, breedte 175cm, diepte 5cm.

Kapstokken
Nu het logo en de letters bekend zijn bij de gasten, kunnen de letters weer als losse elementen terug komen in het restaurant. De ‘M’ zou een kapstok kunnen vormen. De kapstokken kunnen worden gemaakt van metaal, waarvan de poten van de vork/’M’ worden omgebogen naar boven zodat er een haakje ontstaat waaraan je je jas kunt hangen.
Het idee is om er vier naast elkaar te hangen, zo staat er ‘mmmm’ op de muur, wat refereert naar ‘mmmm lekker’, wat het eten natuurlijk is!
Stempels
Stempels zijn natuurlijk altijd handig. Je kunt ze overal opzetten, bv. servetten en visitekaartjes, maar ook op de schorten voor het keukenpersoneel. Ook al is de stempel altijd hetzelfde, toch is iedere afdruk weer anders, en dat geeft precies dat unieke gevoel dat het restaurant oproept.