Relati-veren


Dit project ontstond vanuit de gedachte ‘maak het leven niet zo zwaar, het mag wat lichter; even relati-veren’.

Zo licht als een veertje, je hebt immers zelf de controle over je gedachten. Een vogel vliegt in alle vrijheid, ook wanneer er een veer loslaat. Zo werkt het ook met je gedachten. Laat negativiteit los en leef vrij.

Ik ging positiever denken, zette mijn woorden om in daden en ging mij beter voelen. Het werkte echt! Het project groeide uit tot iets veel groters.
Persoonlijke obstakels en geluksmomenten raakten verweven met thema’s als ontwikkeling, acceptatie en zingeving. Alles komt erin terug. Samen vormen zij een mooi overzicht van mijn persoonlijke zoektocht die nooit ten einde komt. Want zo lang als ik leef, ben ik op reis. Op zoek naar nog meer eigen-wijsheid.

Deze zoektocht gaf mij veel inspiratie en associaties over het leven die niet in beeld zijn uit te drukken. Zo stond de dichter in mij op, en geef ik op een andere manier betekenis aan mijn ideeën.

Uit de honderden veren heb ik een hele kleine selectie gemaakt. Een selectie over positiviteit, veren die mij moti-veren. En een inkijkje bieden in mijn wereld. Want:

via mijn veren
kan ik floreren
door mijn binnenwereld
naar buiten te keren


(Voor de leesbaarheid online heb ik de gedichtjes getypt, de originelen zijn handgeschreven)